POSVEĆENOST

IZUZETNA POSVEĆENOST U HENKELOVOJ KOMPANIJI U SRBIJI

Henkel Srbija je, kao i globalna kompanija, posvećena liderstvu u održivosti. Svakoga dana, u svakom poslovnom sektoru, fokusiramo se na održivost kako bismo održali ravnotežu između ekonomskog uspeha i društvene odgovornosti. Na lokalnom nivou, primenjujemo globalnu strategiju održivosti, u svim aktivnostima naše kompanije duž celog lanca vrednosti, od proizvodnje do saradnje sa kupcima, a takođe podržavamo lokalne humanitarne organizacije i angažovanost zaposlenih.

Naša strategija održivosti: ostvariti više sa manje.

Kako bismo zadržali ovu prednost u budućnosti, razvili smo dugoročnu strategiju održivosti i postavili jasan i veoma ambiciozan cilj za 2030. godinu. Do tada, svi Henkelovi proizvodi i procesi treba da budu tri puta efikasniji nego što su to danas.

Ovaj cilj je usmeren na jedan od glavnih izazova sa kojim ćemo se u budućnosti suočiti: odvajanje rasta od potrošnje resursa. Umesto toga želimo da proizvedemo veću vrednost za naše kupce i potrošače, za zajednice u kojima poslujemo i za našu kompaniju uz istovremeno smanjenje našeg ekološkog otiska. Ostvariti više sa manje je ideja koja je u središtu naše strategije održivosti i koja upravlja svim našim poslovnim procesima i aktivnostima.