SIGURNI DOMOVI

Siguran dom je od vitalnog značaja za prekidanje ciklusa siromaštva i postavljanje temelja za izgradnju boljeg života. Zahvaljujući finansijskoj podršci Fondacije Fric Henkel, kompanija Henkel na globalnom nivou podržava porodice kojima je potrebno renoviranje kuće, škole ili naselja.Od prvog volonterskog projekta 2016. godine postignuto je sledeće:

•15 projekata

•10 zemalja

•Više od 750 volonterskih dana zaposlenih u Henkelu

•Učestvovanje više od 350 zaposlenih u Henkelu

•Nekoliko hiljada života širom sveta

SMANJENJE ŠTETNIH MATERIJALA

Zdravlje i dobrobit naših majstora i vlasnika kuća su nam važni. Staramo se da budu bezbedni kada koriste naše proizvode prema nameni i da su isti u skladu sa relevantnim propisima. U Ceresitu preuzimamo odgovornost za proaktivno identifikovanje i zamenu štetnih materija u našim proizvodima i radimo na razvoju novih tehnologija, bezbednosti pri vožnji i transparentnosti u lancu vrednosti. Kroz naša rešenja sa niskim sadržajem volatilnih organskih jedinjenja i malom količinom prašine, stalno razvijamo proizvode za poboljšanje zdravlja i bezbednosti. Ceresit nastoji da pruži najbolje performanse na najbezbedniji mogući način.

VRLO NISKO EMISIONI PROIZVODI

Niske emisije. Sigurnije unutrašnje okruženje.

Šta su emisije?
Emisije su ispuštanje gasovitih zagađivača u životnu sredinu. U unutrašnjoj atmosferi uglavnom potiču od sveže nanetih lakova i boja, lepljivih izolacionih sistema i drugog građevinskog materijala. Najizraženiji su ubrzo nakon nanošenja određenih proizvoda, ali mogu ostati u vazduhu danima i mesecima nakon ugradnje materijala. Emisije su definisane kao „volatilna organska jedinjenja“ (VOC).

EC 1 sertifikat. Sigurnost u domu

Odaberite sigurne proizvode sa niskim emisijama. Rešenje za zaštitu nečijeg zdravlja i dobrobiti je traženje proizvoda sa malim uticajem na bezbednost vazduha u zatvorenom prostoru. Standardizovano označavanje EMICODE omogućava vam da prepoznate takve proizvode i donosite svesne odluke o kupovini koje nisu štetne po zdravlje.