Posebna rešenja za posebne formate i podloge

U svetu polaganja pločica možete pronaći prikladna rešenja za svaki ukus i svaki funkcionalni zahtev: od modernih velikih formata, pločica od prirodnog kamena i mramora, šarenog staklenog mozaika do izuzetno tankih keramičkih obloga. Važno je odrediti unapred zahteve, prikladno pripremiti podlogu i odabrati odgovarajući lepak za pločice, masu za fugovanje i metodu polaganja. Ceresit nudi visoko kvalitetne proizvode za sva specijalna rešenja.

Polaganje pločica velikih formata

Prateći poslednje trendove, pločice velikog formata su veoma popularne na podovima i zidovima. Potrebna su posebna znanja i tehnike kao i prilagodljiv lepak za pločice koji pruža pokrivenost pločice lepkom bez rupa (pokrivenost 90%).

Postavljanje pločica od prirodnog kamena

Potrebni su posebno, brzo-vezujuće (beli) lepak i masa za fugovanje kod polaganja pločica od prirodnog kamena/mramora. Kako bi zaštitili osetljive materijale, koristite posebno formulisane lepkove za ovu upotrebu.

Polaganje tankih porcelanskih pločica

Tanke porcelanske pločice mogu se pronaći u niši segmenta gde nije moguće ili je teško polaganje tradicionalnih obloga (npr. renovacije). Ovo zahteva posebna znanja u izravnavanju podloge i posebne tehnike primene.

Pločica na pločicu

Kod renoviranja, kako se ne bi oštetile čvrste podloge i kako bi se uštedelo vreme, uobičajeno je polagati pločice na već postojeće stare pločice. Za ovo, potrebno je evaluirati i specijalno tretirati podlogu i upotrebiti prikladan fleksibilni lepak za dugotrajne rezultate.